Comença el canvi de freqüència de la TDT pel segon Dividend Digital

En alguns habitatges de Peralada i Vilanova de la Muga es possible que calgui fer una resintonització de canals als televisors.

El passat dijous 14 de novembre va començar el Segon Dividend Digital, un procés que comportarà diversos canvis de freqüències de canals de la TDT per permetre el desplegament de les futures xarxes de telecomunicacions 5G, que ha d’estar completat el 30 de juny de 2020.
El procés de desplegament de les futures xarxes de telecomunicacions 5G -conegudes com «l’Internet de les coses»- obligaran els alt-empordanesos a tornar a resintonitzar fins a 16 cadenes de televisió de manera immediata. De fet, les dues cadenes locals de la comarca, Empordà Televisió i el Canal 10 Empordà, ja han canviat de canal.
LES NOVES FREQÜÈNCIES
CANAL DE TV
CANAL
TV3
30
TV3 HD
30
33 / SUPER 3
30
CANAL 10 EMPORDÀ
48
EMPORDÀ TELEVISIÓ
48

A la majoria de comarques catalanes, com l’Alt Empordà, per continuar veient correctament tots els canals caldrà fer alguna actuació. Només els edificis amb antenes col·lectives hauran de fer adaptacions a les instal·lacions de recepció, però en tots els casos serà necessària una resintonització dels aparells de televisió.

Per informació més detallada i dubtes sobre el Segon Dividend Digital, la ciutadania pot informar-se trucant al 012.

Comunicat de la Direcció General de Mitjans de Comunicació a l’Ajuntament de Peralada