Peralada Vila Florida

logo-2

El Jurat del projecte Viles Florides 2015, format per professors universitaris, investigadors i professionals del sector ornamental, ha atorgat a Peralada dues Flors d’Honor. El regidor de Medi Ambient, Joan Itxart, va ser l’encarregat de recollir aquest guardó. Al mateix temps, el Parc del Castell de Peralada ha estat premiat com a millor Espai Públic Florit.

Viles Florides és una proposta molt estesa a França i d’altres països d’Europa, que a casa nostra en divulga el projecte la CHOC (Confederació́ d’Horticultura Ornamental de Catalunya ) en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, el Consorci de Comerç de Catalunya i l’Agència Catalana de Turisme.

El distintiu reconeix així la tasca i les iniciatives de l’àmbit públic i privat en la millora i la protecció del patrimoni vegetal i la gestió sostenible dels espais verds, així com la promoció d’activitats de conscienciació ciutadana, educació ambiental i la potenciació dels espais verds com atractiu turística de la vila.

2 Ajunt. Peralada 2 flors d'honor 10265637_1075403199138516_1961282437308112831_o 3 Castell Peralada -Ajuntament Peralada

L’objectiu del programa és promoure entre els municipis els espais verds. Una Vila Florida és més sostenible, ja que els espais enjardinats redueixen els nivells de contaminació de l’aire, regulen el clima local, redueixen els nivells de soroll, afavoreixen la fauna urbana que controla les plagues i absorbeixen més aigua de les pluges. També implica una millora la qualitat de vida dels ciutadans, perquè els habitants de poblacions amb més espais verds tenen una millor percepció de la seva salut, més benestar psicològic i més capacitat de concentració, entre d’altres.

El moviment Viles Florides ha crescut molt i la implicació dels municipis ha estat excel·lent. Ja són 68 les Viles Florides a Catalunya i 250 les iniciatives florides entre espais públics, col·lectius, racons i llars.

L’acte d’entrega de Reconeixements de Viles Florides 2015, es va celebrar a Sant Hilari Sacalm el dia 9 de setembre de 2015 i comptà amb la presència de l’Honorable Sr. Jordi Ciuraneta i Riu, Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentació. En representació de la Vila de Peralda, el regidor de Medi Ambient, Sr. Joan Itxart va recollir el guardó i Jaume Bosch, conservador del Parc del Castell de Peralada ho va fer en representació de la seva institució.

03-c_-de-loli.0x520 08-passeig-de-la-resclosa-vilanova.0x520 parc-del-castell-de-peralada4.0x520

 

Un moviment de:                          Avalat per:
logo-choc                  logo-gencat (1)