Pubilla i Hereu

ELECCIÓ A PUBILLA I HEREU DE PERALADA 2017

CANDIDATS/TES
Poden participar a l’elecció de pubilla i hereu, i seguint les recomanacions del Foment de les Tradicions Catalanes, han de complir els següents requisits:

 • Estar empadronat/da al municipi i tenir entre 16 i 22 anys.

INSCRIPCIÓ
Per participar cal omplir el formulari d’inscripció, i presentar-lo al correu dinamitzacio@peralada.cat o presencialment al Centre Cultural Sant Domènec de Peralada (Plaça Peixateria, 6) juntament amb una fotografia actual mida carnet.

El termini d’inscripcions per les candidatures, finalitza el dissabte 7 d’octubre, a les 18h de la tarda. La inscripció és gratuïta.

14502812_354408408229157_5374221048418005286_n

ELECCIÓ
L’acte públic del veredicte del Jurat, on sortiran els elegits, serà el dissabte 11 de novembre, dins els actes de la Festa Major de Sant Martí. El procés de selecció es durà a terme a través de la formulació d’un test de Cultura General i del municipi de Peralada i Vilanova de la Muga (50%)  i també de la votació del jurat (50%), en cas que hi hagi més d’un candidat/a per a cada títol.

La segona persona més votada sortirà escollida dama o fadrí, i acompanyarà a la pubilla i l’hereu en les seves tasques de representació. Un cop escollits/des rebran diversos obsequis i la banda o faixa commemorativa de la seva elecció per a l’any que va des de l’elecció fins a la propera Festa Major de Sant Martí. I podran optar a presentar-se al Certamen Comarcal de l’Alt Empordà 2018 i al Certamen de Pubilla i Hereu de Catalunya 2018.

JURAT

El jurat estarà composat per:

 • Pubilles i Hereus de Peralada
 • Una persona representant de Foment de les Tradicions Catalanes.
 • La Pubilla i l’Hereu de l’any anterior.
 • Finalment es comptarà amb la presencia d’un/a secretari/a, que s’encarregarà de controlar que el procés sigui el correcte.

DRETS I DEURES DELS HEREUS I PUBILLES
Els membres del pubillatge elegits hauran de representar el municipi en els seus actes de major rellevància. En cas de no poder assistir a un acte s’haurà de comunicar amb antelació a l’Àrea de Cultura (dinamitzacio@peralada.cat).

VESTUARI

 • Els vestits tradicionals són propietat de l’Ajuntament de Peralada.
  • En el moment en què un membre del pubillatge sigui escollit se li cedirà un vestit tradicional que haurà de retornar quan acabi el seu any de representació.
  • Els vestits masculins consten d’uns pantalons foscos, camisa blanca, una armilla, una barretina, una faixa i espardenyes. L’Ajuntament cedirà l’armilla i la faixa.
  • Els vestit femenins consten de camisa, faldilla, mantellina, davantal, gandalla i mitenes. L’Ajuntament cedirà camisa, faldilla, mantellina, davantal, gandalla i mitenes.
  • Els vestits hauran de ser tornats al final de cada mandat.

  BANDES I FAIXES
  Les bandes i faixes, que us entregarà l’Ajuntament, seran de roba blanca i tindran brodat el títol ostentat per cada representant, l’escut de Peralada i l’any en el qual són membres.

  ACTES DEL MUNICIPI
  Actes del Municipi que hauran d’assistir l’Hereu i Pubilla:

  • Gran Cavallada de Peralada (seran convidats/des pels organitzadors i per l’Ajuntament per a participar, amb un carruatge, a la cercavila).
  • Mostra Gastronòmica de Peralada (seran convidats/des per l’Ajuntament per a participa al dinar i al lliurament de records que s’entregaran als participants)
  • Xut d’Honor al Camp de Futbol Municipal (seran convidats/des per part del Club de Futbol Municipal Peralada).
  • Inauguracions i entregues de premis (seran convidats/des per entitats locals o per l’Ajuntament en diferents actes oficials que així se’ls requereixi.)

  DOCUMENTS
  Descarrega el Formulari d’Inscripció: Descarregar.