Fira del Clown

Propera edició: Dissabte 28 de maig de 2022
web: www.peralada.org/firaclown
facebook: www.facebook.com/clownvilanova

Un any més arriba la Fira del Clown de Vilanova de la Muga.  El festival de pallassos i pallasses per excel·lència, que neix amb la voluntat de recuperar i homenatjar la figura del més entranyable dels personatges humorístics de l’espectacle amb activitats diverses que giren al voltant del món del pallasso.

En el decurs del dia s’ofereixen diferents espectacles i tallers tots ells relacionats amb el món del clown, el circ i l’animació. Amb més d’una quinzena d’actuacions distribuïdes en quatre escenaris hi podreu trobar les darreres creacions de companyies i actors de clown.

Han actuat ja entre nosaltres, en les passades 8 edicions, companyies i pallassos de gran renom, Pepa Plana, Jam, Sabanni, Pep Callau, Claret Papiol, La Bleda, Mabsutins, Cia Cirquet Confetti, Cascai Teatre, Xarop Clown, Tandarica Cirkus, Cia. Passabarret, Dandy Clowns, Cia Filigranes, entre molts d’altres.

IMG_0281DSC_0104IMG_0050

Bases firaires Fira Clown 2022

Descripció
L’ objecte de les presents bases és la regulació del procediment d’atorgament de les llicències per a la ocupació temporal de la via pública amb parades desmuntables destinades a la demostració d’oficis i a la venda de productes d’artesania, així com a la venda de productes alimentaris i d’altre tipus, a la Fira del Clown de Vilanova de la Muga

Qui ho pot demanar?
Titulars de parades de venda ambulant, preferentment artesania, que compleixin amb els requisits de la normativa adjunta.

Quan? Dissabte 28 de maig de 2022

Documentació necessària
Bases Fira del Clown 2022. Consultar
Full sol·licitud i annexos 2022. Descarregar

Informació complementària
Guia de pràctiques
correctes d’higiene per a la venda d’aliments en mercats no sedentaris i fires. Consultar

Canals de tramitació
Enviant degudament omplerta la sol·licitud i la documentació adjunta a través de La seu electrònica.
*Les persones obligades a relacionar-se electrònicament amb les administracions públiques (art. 14.2 de la Llei 39/2015 LPACAP) hauran de presentar la documentació al registre electrònic de l’Ajuntament de Peralada.

Guardó Pallasso de l'Any

El Pallasso de l’Any és un guardó que premia iniciatives, projectes, activitats i professionals que destaquin o hagin destacat per la seva importància, trajectòria o repercussió en el món del pallasso i/o en la Fira del Clown de Vilanova.


Jordi Saban Roy “Sabanni”
Pallasso de l’Any 2022
El Pallasso de l’any 2022 recau al pallasso mataroní Jordi Saban “Sabanni”, pel seu treball i per creure i col·laborar en el projecte de la Fira del Clown.

Ha treballat com a pallasso al costat d’artistes com ara Jango Edwards i Tortell Poltrona i ha participat a produccions del Circ Cric i Comediants, entre d’altres. Col·labora amb Pallassos Sense Fronteres des de l’any 2000. Actualment dirigeix Cia.Sabanni, la seva pròpia companyia, amb les produccions “Balla Menut”, “Sol i fa plou” i “Amb P de Pallasso”.

organitzadors-Fira-Circ-Bisbal-presentacio_1822027937_45050938_651x366

Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà
Pallasso de l’Any 2019
En reconeixament a la trajectòria de l’entitat i del Festival de circ i teatre de carrer que omple d’espectadors els carrers de La Bisbal d’Empordà, com a gran aparador d’artistes, companyies i programadors de les arts circenses.

La Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà és una activitat coorganitzada per l’entitat Fira de Circ i l’ajuntament de La Bisbal d’Empordà. Aquestes més de vint edicions que arranquen el 1996 de la mà de l’entitat juvenil Nuik’s, i formen part d’una segona etapa, ja que la Fira de Circ vigent va recollir el testimoni de l’entitat bisbalenca Paufila, que a principis dels anys vuitanta va organitzar les dues primeres edicions de la Fira de Circ. L’entitat Nuik’s va reprendre el projecte amb el compromís de dotar-lo d’una identitat pròpia i de nodrir-se de l’energia necessària perquè la Fira tingués assegurat el seu futur. Aquesta entitat es va anar transformant alhora que desapareixia donant lloc a l’actual entitat organitzadora Fira de Circ al Carrer de La Bisbal d’Empordà.

Sant Joan de Vilatorrada / Manresa. Entrevista al regidor de Cultura de l'ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona (ERC), que ha hagut de declara al jutjat de Manresa que l'acusa de desobediència per l'1-0 . Va protagonitzar imatge viral posant-se al costat d'un policia amb un nas de pallasso el 20-S davant la seu de Governació.

Jordi Pesarrodona
Pallasso de l’Any 2018
En reconeixament a la seva trajectòria professional, així com la defensa dels drets democràtics i la rellevància que va suposar la seva imatge amb el nas vermell, complement identificatiu de la figura del pallasso.

Jordi Pesarrodona, pallasso professional i regidor del municipi de Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona), es va fer famós per una imatge amb nas de pallasso al costat de la Guàrdia Civil el passat 20 de setembre. Una foto viral que, alhora, les forces policials no li perdonen.

ANIOL RESCLOSA - GIRONA - REPORTATGE SOBRE ELS PALLASSOS D HOSPITAL XAROPCLOWN REALITZAT A L HOSPITAL TRUETA I AL GERIATRIC MARIA GAY AL LLARG DE L ANY 2013
XaropClown
– Pallassos d’Hospital

Pallasso de l’Any 2017
El reconeixement com a Pallasso de l’any 2017 serà per a la Companyia XaropClown – Pallassos d’hospital, en pro de millorar la qualitat de vida dels infants i gent gran hospitalitzats.

XaropClown va néixer ara fa deu anys per portar un somriure a aquells pacients més menuts, que per qüestions de salut han de passar llargues estades als centres hospitalaris. Deu anys, en els que el grup de pallassos d’hospital de Girona han consolidat la seva feina, bàsicament a l’Hospital Josep Trueta de Girona i també en diversos centres per a la gent gran.

Amb aquest l’entrega d’aquest guardó, volem donar-vos les gràcies i reconèixer la tasca realitzada durant aquests 10 anys!  Moltes felicitats!

 

pallapupas-historia

Pallapupas – Pallassos d’Hospital
Pallasso de l’Any 2016
El reconeixement com a Pallasso de l’any 2016 va ser per a l’ONG Pallapupas – Pallassos d’hospital, en reconeixement a la tasca de millorar la qualitat de vida dels infants i gent gran hospitalitzats, i de les persones que sofreixen malalties mentals. Aquest premi també vol ser un reconeixement a tots els pallassos i dinamitzadors de teatre social, que aglutina aquesta organització sense ànim de lucre, els quals treballen en hospitals, centres sociosanitaris i residencials per fer un espai al riure durant la malaltia.

haiti_bmp

Pallassos Sense Fronteres 
Pallasso de l’Any 2015
El reconeixement com a Pallasso de l’any 2015 va ser per a Pallassos Sense Fronteres, en reconeixement a la seva missió de millorar la situació emocional de la infància que pateixen les conseqüències de les guerres , els desastres naturals i situacions de pobresa i exclusió mitjançant espectacles còmics realitzats per diversos pallassos i pallasses. Pallassos Sense Fronteres va ser fundada el 1993 per Tortell Poltrona, guardonat l’any 2013 amb el Premi Nacional de Circ, i des de llavors, ha realitzat més de 10.000 actuacions de circ i pallassos en més d’un centenar de països.

Joan Montanyès, Mont

Joan Montanyès “Monti”
Pallasso de l’Any 2014
Reconeixement
a títol pòstum a l’actor i pallasso Joan Montanyès “Monti” que va morir el passat 17 de maig de 2013. ‘Monti’ havia dedicat tota la seva vida al món del circ i, sobretot, a l’estudi dels pallassos i dels ‘clowns’ a través de la seva pròpia companyia, Monti&Cia, fundada l’any 96.
També va crear amb Tortell Poltrona la companyia Bandaclown, va treballar arreu del món en expedicions de Pallassos Sense Fronteres amb figures com Leo Bassi o Jango Edwards i va col·laborar amb ‘Comediants’ en diversos espectacles.

pepa plana-ulls-2010

Pepa Plana
Pallassa de l’Any 2013
El Pallasso de l’any 2013 va ser per a Pepa Plana, pallassa reconeguda per la seva trajectòria, per la seva qualitat i carisma a l’escenari, per destacar la tasca important en pro de la dona pallassa i la projecció del català amb el seu últim espectacle amb la companyiaCirque du Soleil.

Claret_Clown_és_47158

Claret Papiol “Claret Clown”
Pallasso de l’Any 2012
El Pallasso de l’any 2012 va recaure 
a l’artista Claret Papiol, pel seu treball i per creure en el projecte de la Fira del Clown des de la primera edició.
Claret Papiol és sens dubte una de les personalitats clau en la renovació del circ a Catalunya. Co-fundador del primer Circ Cric, de la Companyia Còmica La Ganga, i fundador de la Companyia Germans Poltrona entre d‘altres, dirigeix des de 1988 la seva pròpia companyia: Claret Clown.

9a Fira del Clown · 2022

Dissabte 28 de maig de 2022
Consulta la programació. Clica

cartell_flyer_clown_2022_PRINT

8a Fira del Clown · 2019

Dissabte 25 de maig de 2019
Flyer_cara_B_8a

Descarrega la Programació del Fira Clown 2019. Clica.
Consulta el nostre Facebook i estaràs informat al moment. Clica.

7a Fira del Clown · 2018

6a Fira del Clown · 2017

FiraClown17_programació

Descarrega la Programació del Fira Clown 2017. Clica.
Consulta el nostre Facebook i estaràs informat al moment. Clica.

5a Fira del Clown · 2016

CARTELL FiraClown 2016web

Més informació:

Programa complet Fira Clown 2016. Descarrega.

Graella Programació Fira Clown 2016. Descarrega.

Consulta el nostre Facebook i estaràs informat al moment. Clica.

  • Flyer2016_contraw

4a Fira del Clown · 2015

CARTELL FIRACLOWN 2015 programació FLYER2015web

3a Fira del Clown · 2014

CARTELL 3a EDICIÓ PROGRAMACIÓ FIRA CLOWN 2014

2a Fira del Clown · 2013

Cartell 2a Fira Clown  programació 2013

1a Fira del Clown · 2012

cartell2012  programa FIRA CLOWN 2012